15weeks

Salam Semua Nak Tnya Ini Klau Kandungan Kita Dah 15Weeks Ada Rasa Apa"Tak Di Dalam Kandungan Gerakan kat??

13 Balas

Saya start rasa cuit2 kt dlm perut start 14w lgi.. Skrg 15w selalu rasa baby cam mengeras.. Boleh rasa seketul kt bawah pusat tu.. Kadang area tngh2..kdg kiri kdg belah kanan.. Time lapar & time nk terkencing selalu boleh rasa baby 🤩 Saya gosok2 & ckp dengan baby.. Nnti lepas tu baru rasa ok sikit.. Klu x rasa keras ja 😅

Saya 14 week rasa ada yg bergerak ii dlm perut . Nk dikatakn angin , pelik juga sbb dia aktif mlm bergerak time nk tidur . Terasa mcm di kick tp x berapa kuat selow je . Mintk pendapat dlm gp , dorg pon kata itu bby sbb klau angin tkkn lh kerap n setiap mlm rasa .

Saya hampir 12 weeks . Rasa perut macam kena jentik . Sy kerja klinik dan tanya dr . Dr kata tu adalah gerakan dia . Dsebabkan kaki dia masih halus dan kecil mmg kita rasa macam kena jentik 😂

Saya sekarang 17weeks.. rasa jentik2 tiap kali makan or minum manis.. hehe

Kdg ada yg dah boleh rasa.. Sy dlu 17minggu baru rasa..

Ada yang dapat rasa awal. Saya dapat rasa masa 17 weeks

Saya 18 baru rasa..ni pregy kali ke 5 dah..

Saya pun rasa masa 15w hehe. Halus je rasa.

Depends jgk sis..sy 17weeks dh blh rasa

Minggu 18 baru rase... alhamdulillah