Mandikan baby

Salam semua, nak tnya boleh ke kita mandikan baby 3mnths seawal pukul 5-6am? Tak sejuk ke baby tu eventhough pakai water heater.

9 Balas

Saya mula2 terfikir macam sis nak mandikan anak awal. Fikir2 kesian pula dia nanti, bgi je la pengasuh mandikan nanti. Slu kat rumah saya mandikan paling awal dekat2 pkul 9 (dlm 8.30am), paling lambat pkul 10am. Petang pula saya mandikan awal dalam pkul 6pm. Sebab saya mandikan dalam bilik air, takut maghrib2 dlm bilik air anak meracau meragam nanti saya stress dah la saya sorang slu laki keje so saya mandikan terus 6pm, lagipun baby bukan berpeluh sangat.

mndi awal pgi sgt pn xelok..wlpn air pns...bby mudah kne selsema + batok..bby msih fragile awak...sian ke bby awk...wlpn mndi air pns,lps mndi sejuk yer xpyh citer la wak. .sejuk mndi wktu pagi bute lain taw,dgn sejuk tghri.. awk jgn dgr ckp bbysitter awk to. dye nk mudahkn keje dye sbnryer... kalau awk syg ank awk, better cari la babysitter y lain.. da nmpk ciri ngtive bbysitter awk to.

Baby saya sejak sebulan saya ajar mandi air paip, mandi kat sinki je. Kalau malam tu panas + baby pakai sleepsuit, pukul 7+ dah mandikan kalau dia berak. Kalau tak, pukul 10+ mandikan. Kalau pagi sejuk, kadang pukul 2 baru mandikan.

sis lap2 je guna air suam kesian baby pagi2. dahla tengah tido. tiba2 bangun mandi. adeh pemalas betul babysiter pun.

awalnya awk nk mandikan baby. mcm sy paling awal pukul 8:30. tu pun kdg² dia nangis sbb tak suka.

2y ago

alamak, tidur lagi tu nak kena mandikan. kesiannya. elok lap lap je kut. balik nanti baru mandikan. demand ye babysitter tu.

Nak hntr baby ke pengasuh ke... Tak pyh mandikan. Awal sgt utk baby. Kesian dia

kalau boleh mandikan lepas matahari keluar. lepas 9 pagi macam tu

seeloknya mandi time dhuha. mandi awl sangat nak g mana sis 😅

Saya selalu mandikan baby pukul 10/11 😅