Baby 5 bulan dimandikan air sejuk

Hai nk tanya kat sni, akak sya takde anak dia taktau nak mandikan ank sye. So masa baby bangun pagi dia tlg mandikan. Tapi dia x tau kena mandikan anak pakai air suam. Dia mandikan anak pakai air sjuk . Boleh x ? Xda apapa ka ? Sye takut sbab anak sya batuk selsema . Tlg sya jawab ye . #bantujawab #bantusharing #SeriusTanya

6 Balas

Sy sy waktu berpantang aritu je mndi air suam.. Hbs pntg xada org nk tgk ank.. Tpkse by sdri semua.. Sakit pon xhilang lg.. Tpkse amwk air pns coway je cmpur dg air paip.. Mse dia msuk 3bln dia ok je mndi dg air sejuk.. Skrg 5bln suka sgt kalo air sejuk hahaha.. Tp tgk keadaan jgk la kalo selsema atau xsihat sy guna air suam la

kalau sihat tuh okay ja mandi air biasa. tapi sbb tak sihat tuh, rasa nya mcm tak bapa okay ja, tapi sbb dia pun taktau n tak sengaja takpa la. inshaAllah takda apa.

4mo ago

Ya dia x tau. Huhu . Harap2 xda apapa laa

InsyaAllah takde pape.. baby sy start je masuk 2 bulan terus mandi air biasa. Sekarang baby dh 5 bulan, mandi lepas subuh pun dia okay je

org ckp bagus mandi air sejuk lepas pantang..bg tulang kuat dan sihat .kena ajar dr baby mandi air biasa

anak saya dari umur 2 bulan dah start mandi air sejuk biasa 😂 , so far alhamdulillah okay je hehee