Skincare

Salam semua. nak tanya. saja je ajak borak mommy2 semua huhu. korang semua pakai skincare apa ye? sebab saya dulu pakai vsl, & sejak prgnant ni stop dah.. ramai cakap tak selamat. so, mommy2 pakai apa ye? yang selamat untuk baby???

43 Balas

Time mengandung sy tetap lakukan skincare routine macam biasa sbb pembawaan hamil baby tu asek nak melawa je. besolek bukan main suke. Bila masuk dapur terus mual muntah 😅 Cleanser : cetaphil Exfoliate toner : pixi Hydrating toner : hatomugi skin conditioner Serum : the ordinary niacinimide, the ordinary alpha arbutin (tapi tk selalu pakai) Moisturizer: skinlabs Sleeping mask: laneige Atau kalau pembawaan baby malas pakai je moisturizer bagi kulit sehat. Kena check ingredients dalam skincare sis. Kebanyakan product atasi acne berbahaya bila dipakai time preg. Ex: product yg ada BHA (salicylic acid), retinoid, benzoil peroxide, hydroquinone, rhodamin. Cuba tengok ni https://youtu.be/f8LGXWE_WPI

Lepas bersalin ank 1st muka jd byk jerawat, tak begitu teruk tapi sentiasa ada. Sy rse xslesa sbb muka sy bkn jnis yg brjerawat kecuali wktu period. Lepas 2 tahun asyik tukar produk sy jumpa doc estetik dan suruh dia recommend produk. Die recommend Skinfinity, Alhamdulillah lepas 2 mggu nmpak perubahan. Skrg mslh jerawat sy dh hilang dan kulit kmbali normal mcm sblm brsalin. Sy cuma pakai pncuci muka dia, tak pakai 1 set pun

4y ago

Doc estetik tu pesan msti pakai sunblock spf50 stiap hari. Produk yg dia recommend adalah Heliocare. Sy pakai yg ni, elok, xrse berat dan brminyak pn muka

Skincare routine sy Cleanser : Simple cleanser gel, Toner : Holika Holika, ada jual kat Guardian, Moisturiser : Holika Holika emulsion Tu pun waktu siang. Kalau malam pakai cleanser shj Kalau ada keluar rumah waktu siang, pakai Sunblock Heliocare Fluid cream.. in which time PKP ni memang jarangla pakai.

xyh pakai ape sis selamat muka selamat jgk duit .. sbb time pregnt xelok pakai kain care yg ada bhn kimia , klo nk pakai cari yg semula jadi tanpa bhn kimia , ade yg ckp takot effect pd baby laaaa , sy ny Dr xpregnt smpai prgnt pn mmg xpakai skin care sbb allergik takot slh produk ni jenuh muke Breakout

Sya xpakai apa2 skincare sis .. nk tgok muka pon xsempat ha sbb masih alahan dri awl pregnancy smpai skrang .. skit2 cegini nk tgok muka pon mlas .. bserah je😅 wlaupon muka dah cm ckodok pisang pon .. nsib la pjj dgn husb xdak la dia tgok selalu muka yg sembek nih 🤣

4y ago

Kn 🤣

Dulu pun sy pakai vsl. Cantik je kulit. Tu zaman study dkt U laa. Lepas2 tu stop dah sbb mahal nak beli loose 😅 skrg muka sendu je. Pakai krim safi je, tu pun bila nak keluar je. Duduk rumah memang tak la pakai. Cleanser pun takde 🤣

4y ago

Ermm muka jadi kusam gitu. Tak ingat breakout ke tak. Tapi mmg sendu je la muka ni 😅

Waalaikumusalam sis. Saya sepanjang pregnant ni guna pencuci muka Good Virtual Co. Brand Malaysia😁 Serum Beadoll Beauty. Jangan lupa, pelembab pakai yg AloeveraGel tu😍 Lagi2 musim PKP duduk rumah je. Hehe.

Klairs.. terbaik. Sesuai untuk ibu2 mengandung dan kulit muka sensitif.. mahal sikit la 😅. Pencuci saja 50 lebih serum 100lebih.. kalau set 400 camtu

sy masa mengandung pakai ape pun malas...pakai 2 pun rasa mcm muka x santek, x berseri..rupanye seri tu diambil oleh sikecik gegirl ni...hihi..

Saya guna nano white fresh beli kat watson.. jerawat x naik. Kalau ikutkan kandungan lepas time pregnant jerawat naik banyak. Tp kali ni x ada