Skincare boleh pakai ke

Salam momies, tumpang tanya kalau pragnant memang tak boleh pakai skincare ye? Sebab apa ye? Bahaya untuk kita atau baby ye? #seriusnanya

6 Balas

Boleh je.. Brand yg boleh yg sy tahu mcm cetaphil, sebamed.. Wardah.. Tpi kena tgk ingredients die jgk.. Elakkan yg ade retinol & bha&aha.. Sellunye bha tu ade dlm skincare yg utk hilangkan jerawat, mcm salacylic acid.. Tu kena avoid.. Ubat2 kecutkan jerawat pon kena elak.. For now sy just pakai wardah je, yg ade bahan aktif niacinamide, moisturizer pon same.

2y ago

Yes, setuju. Dr pernah pesan elakkan Retinol BHA AHA for the time being 😊 Dr cakap guna basic skincare sahaja dulu.

Boleh. Google je skincare yg selamat untk pregnancy, bnyk choice. Yg x boleh tu klau ada kandungan mercury/chemical sbb dia boleh meresap ke dlm salur darah n boleh tembus ke bby, sgt bahaya.

Utk kndungan. Tmbh2 skincare jenis anti jerawat. Klu nk pkai juga, cari yg plant based (try & error)

2y ago

Ok sis tq ye

Saya pakai spt biasa okay je make up dah kurang x boleh pakai perfumes je mask semua saya pun pakai

2y ago

cuci muka i pakai vita young Skin care saya pakai Japanese tu sakura tu mcm lotion ada bau juga tp so far so good tiada masalah muka semua ok

boleh .. sya pakai mom's choice ni.. sebb dia takde bhn2 yg membahayakan

blh je sis....mcm sy..sy pakai skincare vsl je