Details scan

Salam semua! Nak tanya berapa range harga untuk details scan bayi ye? And weeks berapa paling sesuai untuk buat details scan?

10 Balas

huhu actually better buat before 24w. between 19-24w based on dr preference. range harga ikut area. ada yg murah. mcm area sy jengka pahang detail scan +4d rm220. sy buat 11/9 nnti, time betul 24w. tu pun sbb tunggu payment masuk dlu 😂

range harga ni lain lain ikut klinik, klu ada yg buat combo 2D + 3/4/5D harga dlm rm150 ke atas, klu 2D saja bwh rm100 pun boleh. utk detail scan 2D masa 21 weeks pun elok dah. nk paling cantik 24 weeks ke atas.

Detail scan saya buat 20 weeks, baby tak berapa besar tapi doc bole nampak semua pembentukan dia, harga range rm55 untuk details scan, 4d n 5 d rm70 -90 dekat klinik prisma bayu, johor

klu nak tgk plg sesuai 25-27w..berat baby dh ok ms tu,nk tgkp gmb dia pun xde la kurus sngt..hehe..skg harga dh murah ada rm150 utk detail +5d..ms 2019 plg murah rm180

3y ago

kalau boleh buat sebelum 26 weeks.... sebab saya buat dulu, ade part mcm jantung tak dpt nk tgk bahagian2 dia. jd sonographer tak dpt nk pastikan dh lengkap ke tak... sbb dh besar.. susah sikit nk tgk...

harga depends pada klinik yg awak pergi. details scan ni sesuai buat week 19-24. after 24-32 weeks cantik utk buat 5d6d tu. ni based on apa doc saya cakap.

Doctor saya suggest haritu 20-24weeks. Klinik yang saya pergi, harga dalam RM180. Tapi boleh survey lagi, sebab ada yang lagi murah.

wslm, klu sy, prefer buat btwn 20w - 24w sbb baby x penuh sgt. so sng sonographer nk tgk. range harga dlm rm150.

ikut tmpt...ikut klinik.. slalu nya dlm 100-180

tempat Sy 180

20w keatas