Details Scan

Hai mommy2 semua. Nak tanya untuk details Scan boleh buat masa week ke berapa ye? Range harga untuk details scan berapa ye? Boleh share tak pengalaman mommy2 semua.. Tq ?

14 Balas

Hrga depend pada klinik. Tp kalau range saya rasa rm90-160 gitu la kot. Dlu survey harga ada dekat 10 klinik sya call tnya hrga 😂 start leh scan depend juga pda klinik. Ada awal ada yg lmbt, kalau ikut range saya rasa start week 18 paling awal till 24 week. Pape pun mmg kene refer la klinik tu.

paling cantik 25-30 weeks. saya buat dua kali scan di klinik danau Dr. Siti Suhaila. Sangat rekemen sbb doktor sgt profesional dan memberi penjelasan yg sgt jelas. 1) 2D details+3D/4D harga RM180. 2) growth scan+3D/4D harga RM100.

doktor suggest 18w - 24w. sy dah booking utk buat pada 21w. harga RM180 di Klinik Siti. agak mahal and boleh carik lagi murah cuma takda masa dan malas mencari. huhu

bergantung pada klinik.. sy hari tu klinik yg sya pegi utk details scan 22week.. lebih dri tu dia x buat.. harga pun ikut klinik juga.. 😉

Harga depends on klinik sis. Macam saya, setakat 1st pregnancy ni, tak pernah buat details scan. Sampailah bersalin. Scan cuma di kk je

depend pd klinik...mcm sy 21 week...siap bleh nmpk gender baby lg...klinik pn ade bg CD utk simpanan kte

20 weeks keatas better.. dpt tengok gender skali in shaa Allah.. hrga ikot klinik tpi area sy rm109

Sy buat details scan haritu 23w harga rm160 tp time tu ada combo dgn 5d premium so total rm200.

Saya buat masa 23weeks.. Harga Rm120 area jb. Klinik Hana Adda height

20weeks ke atas sis,,,scan 2d biasanya dlm rm40 hingga rm60