taknak direct feeding

salam semua nak tanya anak saya dah beberapa minggu tak nak df.terpaksa pam bagi susu dkt botol.macam mana nak bagi anak df semula?tu namanya nursing strike ke?bila anak boleh df semula ye?susu badan sye pun kurang dah🥲ada x tips nak tmbh susu badan?btw anak sye 3 bulan

1 Balas

Berapa kerap awk bagi dia botol vs df? Kalau bagi banyak botol and skip df berhari2 mungkin sbb dia nipple confuse. Mungkin juga dia dh prefer puting sbb cepat etc. Try bagi masa dia tgh mamai and tgh content. Maksudnya tak mengamuk or meragam. Utk nak bykkan susu badan, try power pumping sehari sekali and ikut jadual pam 3 jam sekali. Power pumping elok buat waktu pagi.

5mo ago

Dah cuba try puting2 lain tak sis? Mana tau dia ok ke? Bab tgh malam tu kesian lah kat awk kena bagi sebelum dia bgn mengamuk lapar kalau tak lg susah nak df. Cuba train lg ye.