Pilih Nama Anak

Salam semua mummies... Nak mintak tolong bg suggestion nama baby boy untuk gabung dengan nama Ghaffar. Lg 2 minggu baby nak lahir ni. Tq semua mummies.

7 Balas

Abdul Ghaffar. sbb nak guna salah satu nama Allah mesti letak "hamba" kat depan. Hamba Allah yang Maha Pengampun. https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/4314-al-kafi-1655-hukum-menamakan-anak-dengan-nama-allah-kemaskini

1y ago

mungkin depan tu u boleh letak contoh Rayyan Abdul Ghaffar

google maksud nama tu, combine kn dgn nama lain yg bwk mksud lebih baik.

ahmad ghaffar luth al ghaffar affan ghaffar

Aiden Daniel Ghaffar Rayan Reezal Ghaffar

1y ago

boleh consider 😊

cari je kt google

Ghaffar Ali

Pulak dah

1y ago

ok sis... boleh consider 😍