FL tulang peha baby

Salam semua mommies..sapa yg ada pengalaman FL baby delay 4minggu?dan selepas lahir anak mcmmana ye?normal ke x ye bila dah besar?please share sape yg ada pengalaman..sy risau sangat2..kndungan 37weeks tapi bacaan scan FL 32weeks 5day.. ukuran panjang FL baby 63.4mm😭😭 Ada risiko kerdil ke bila dah besar??sy nak bersedia dari awal dr segi mental dan fizikal..😥 Tq mommies yg sudi share

FL tulang peha baby
4 Balas

Sis boleh tanya doktor jika ada cara/pemakanan utk bantu tumbesaran baby sebagai usaha. Next, semestinya sis kena sabar & redho dgn ketentuan-Nya barulah hati lapang & tenang. Bila-bila masa pun kena sabar & redho tau. Kita kan hidup berTuhan.

3y ago

tq awak bg kata2 semangat pd sy..betul awak ckp..bila kita redha bru hati kita akan tenang disamping selalu berdoa.wlupun sy selalu berharap anak sy akan membesar normal mcm org lain dlm masa yg sama sy kena terima apa pun yg Allah dh tentu kn.🙂

Saya ada baca mommy kena banyak ambil calcium. Minum susu, makan cheese ke. Dalam masa 2 minggu baby boleh membesar ikut weeks dia. Cuba la.

Hi saya pun alami masalah yg sama,boleh share x..baby kamu ok ke sekarang

3y ago

hi.bby sy dah lahir dan skrg bru 2bulan.setakat ni Alhamdulillah ok normal..just tunggu dia membesar jela.samaada normal atau x yg penting kita kena terima seadanya.sy harap awak kuat ok.bila kita redha Insyallah hati kita akn tenang 🙂

Doktor ckp apa?

3y ago

doktor ada bagitahu risiko kerdil dan kena paksa bersalin..sy cuma nak kepastian sapa yg penah ada pengalaman yg mcm tu..sbb dktor ckp bila dah lahir kena tunggu je baby membesar..sama ada kerdil atau x bergantung pada pembesaran baby tu..sy xsanggup nak tunggu sampai 3tahun utk tunggu dia mmbesar..andai xnormal sy nak bersedia dr awal..😥