Sakit di bahagian kemaluan

Salam semua .maaf nak tanyalah..sekarang usia kandungan saya 37 minggu 4 hari...dalam 2/3 hari nih kemaluan saya kerap sakit2...nak bangun,nak berjalan sakit sangat2..nak gerak sikit pon dah sakit dah..tambah pulak kadang2 sakit bahagian bawah perut..tuh tanda2 nak bersalin ke??nak bergerak untuk tukar posisi tidur pon sakit..apatah lagi nak bergerak buat aktiviti lain..kalau masih sakit lagi saya ingat nak pergi ke hospital untuk check..

1 Balas

normal awak. sama macam saya time 3rd trimester memang start sakit macam tuu. rasanya sebab baby dah turun ke laluan tu since awak pun dah 37w. apapun semoga dipermudahkan urusan bersalin awak ☺️

1y ago

alhamdulillah..mujur saya pergi..Ingatkan kena kencing kotor,rupanya dah ada bukaan 2cm..saya dah selamat bersalin 6/5 ary tuh...takde contraction langsung,hanya sakit kat bahagian kemaluan je,rupanya memang tanda nak bersalin..