PERUT KRAM

salam semua kalau upt mcm ne memang comfirm pregnant kan .. atau nak tunggu line sama terang kalau ikut kan kiraan dah 6week normal tak kalau perut rasa kram on off mcm nak period . please respon ?

PERUT KRAM
29 Balas

Mcm sy, perot kram mcm nk period, smpai 8week mcmtu jgk laa rsa mcm tu, rasa mcm sgugut mcm nk dtg period kan? tp dia on of.. Skrg dh xde rasa sakit dh.. Sis bykkan rht jgn buat kerja2 berat, Mnum air masam byk2..sy punya upt pun kabur mcm ni jgk.

pregnant ni , tahniah .. normal kalau rasa perut cramp , sy tau mengandung 4w pun dah ada rasa cramp + sakit pinggang skrg dah nak msuk 6w .. tp kalau rasa cramp kuat n ada bleeding cpt2 g jmpa docter k sbb tu tanda keguguran ..

Normal sis. Rsa mcm senggugut tu. Perit yg amat smpai pning & nak mntah. Nurse gtau sbb tgh proses melekat d dinding rahim tu la sakit. Btw, tahniah sis. Jaga kandungan baik² ☺

Wassalam.. Alhamdulillah tahniah sis.. Normal kalau perut cramp atau rasa mcm senggugut tu.. Utk scan kena tunggu dulu, sbb awal2 ni kecik lg..xnmpak.. Tp dh boleh booking utk buat buku pink dh..

5y ago

Tq sis alhamdullilah kalau normal sya cuma risau sikit 😔

Haah. Normal.... sy pun sama la. Cramp jgk.. check upt positive. tp gi scan mase 6wks tu doc ckp x nmpk pape pn.. kantung pun x nmpk. G scan lps sbulan, baru lah nmpk jelas hehe...

5y ago

Seminggu sebelum gi scan (5wks mase tu), cramp je salu dlm 3,4 hari... lps tu baru on off... pastu check upt postive. Gi scan sbb risau pasal cramp tu lah... tgk2 takde ape pun lg. Doc ckp normal la cramp... dlm minggu ke-7,8 dh hilang cramp..

Same dgn sya sis..nie mcm rasa nk period tp bkn..😅😅sya pon smlm g check kompom kn lg skli..alhamdulillah..bru 6mnggu😍😍tahniah utk sis😍😍

So far pregnant tu sis. Saya pun awal2 cramp jugak perut. Ingat gastrik sbb xtau lg masa tu. Dekat 2minggu tak ok. Hati tergerak nak check. Alhamdulilah..hehe

normal sis, proses penempelan janin pn mcm rasa nk sengugut. sy masa ank 2nd sakit perut mcm cramp, xsangka plak lekat time tu bru je lpas abis period 1 mggu

Mmg normal perut kram,DH confirm pregnant nk ikut kn,xsama terang Pon xpe.tpi bgi saya nk confirm kn balik dekat nk 2bln trai p check kt klinik.

Cramp tu normal sbb fetus tgh nak membesar nak melekat elok. Sebaiknya jgn buat kerja berat2, jaga pemakanan. Acid folic jgn tinggal ye sgt2 penting.