Buka buku pink????? Dkt mne elok

Salam semua ibu2.. nk tny ad x ibu2 dkt sini buka buku dkt klinik swasta.. ap beza swasta n kerajaan ye.. tgh confius skrg??

16 Balas

klau awk mmpu bt lh bku pink kt swasta..stiap kli dtg check up kna stndby rm300+...n klau nk lbih detail lgi dktr nk explain or nk cek awk duit awk kna byk lh...sya nie staff nurse hsptl swasta pun sya x check up n bt bku pink d tmpt kje sya..wlpn sya staff ape2 rwtn tmbh kna byr sndri klau GL sya xckup utk tmpng rwtn bile stiap kli dtg check up..xnk lh gji d ptg..baik sya gi kerajaan lgi bgus dktr2 pun explain dgn baik dan detail klau ade ape2 hal...

Saya buka buku kt kk je sis. Pilih kk yg berdekatan dgn tempat tinggal. Setakat ni takde lg dikenakan apa2 caj sejak awal pregnant. Kalau kat swasta saya ada pernah tya pengalaman preggers lain jugak katanya setiap kali cek up ada caj tu belum termasuk lg hal2 lain mcm scan baby tapi kos depend on private clinic/hospital. Layanan pun bagus sbb kita berhak dpt servis yg terbaik kan

Gov free ... Buku pink full details. Everytime check up kena test kencing. Klu nurse rasa mommy perlu care yg lebih , nurse bagi 2w sekali jumpa... Swasta berbayar... Bloodtest . Minum air gula.. check up.... Tgk tempat jg. Bayaran x sama...

Nk brsalin dekat hsptl mn? Kl swasta, buka buku pink (or what so ever color yg dorang ada) dkt mana2 klinik swasta. Kl dekat gomen (hsptl krjaan), buka buku pink dekat mana2 KK yg terdekat.

Sy bkk buku pink di kk, InsyaAllah bersalin di swasta. Buku pink kk lagi lengkap. Doktor swasta pon suggest check up dekat kk mcm biasa.

Beza byran je, lps tu klu kerajaan ni kne tadah telinga sikit klu hb low atu berat xnaik😅klu swsta mmg tiptop la semua A tp mahal la

bezanya kk free . swasta berbayar . kalau sis berkemampuan buka jela di swasta . tapi pastikan itu klinik bersalin ye .

Detail .. ape yg awak nak tahu semua detail kat kerajaan. Klu kat swasta mmg cepat tapi tk detail laa

Bukan ke buku pink tu kna buka kat krajaan wlaupun kita nk follow up atau brsalin d swasta

Sy bkk buku kat swasta. Bkk buku kena rm200.. Monthly checkup dlm rm70 sebulan.

4y ago

Kkia je..