First time pregnant

Salam semua. Dah 4 tahun saya kahwin, tak pernah sekali pun tengok Double Line kat pregnancy test. Sehinggalah hampir 2 minggu asyik lenguh pinggang, kembung perut dan sakit breast, saya cuba gunakan pregnancy test semalam. Banyak kali saya cek, setiap jam saya cek sebab tak percaya. Dalam gambar ni cuma few pregnancy test yang saya jumpa, yang lain dah hilang. 🤣🤣 Lepastu ajak suami pergi farmasi, beli Clear Blue pula punya nak yakinkan diri. Lepas tengok result kat Clear Blue, sampai sekarang sebenarnya saya masih rasa macam bermimpi. Allahuakbarrr. Menangis kami suami isteri lepas tengok Clear Blue ni. In shaa Allah minggu depan baru nak pergi scan. Tapi boleh tau, bila minggu sesuai saya nak buat buku pink ye? #1stimemom #pleasehelp #firstbaby

First time pregnant
74 Balas

sama mcm saya 4 tahun kawen baru mengandung..jaga diri sis jaga makan jgn buat kerja berat2, kalau nak konfim holeh pegi klinik swasta untuk scan..

3y ago

alhamdulillah tahniah sis...I'm happy for you...take care ya...doakan sy jgk ye...masih menunggu kehadiran si kecil

sama macam saya. 3 tahun tunggu. tiba tiba naik double line. Setiap hari check air kencing untuk pastikan saya betul betul pregnant.

tahniah sis. semoga sihat2 semuanya. dn diprmudahkan. doakan sy ya. sy dah 2kali keguguran. semoga ada sinar kembali amin

Alhamdullilah....tahniah sis..semoga Allah permudahkan segala urusan sis.banyak2 rehat..jangan angkat berat...

alhamdulillah sama la pun MCM tu juga 3 tahun penantian tu alhamdulillah sekarang baby 6 month da tahniah awk

tahniah sis.. buka buku pink kena sebelum 10 minggu klau x silap.. call kk untuk buat appointment nak buka buku..

3y ago

Terima kasih puan. okay noted. 😍

tahniah puan.. semoga dipermudahkan segala proses mengandung dan selamat semuanya sehingga bersalin..amin

Tahniah mommy to be.... semoga urusan sentiasa dipermudahkan ... harap nanti sye pula menyusul..

Syukur Alhamdulillah.. tahniah sis. semoga ibu & baby sentiasa berada dalam keadaan sihat. ❤️❤️

3y ago

Aminnnn aminnn aminnnn ya rabbal alaminnn. Terima kasih puan 😍

Sekarang kena buat appointment. Jadi dapat scan tu terus buat appointment buat buku pink kat KK