17 weeks

Salam semua... Cuma Nak tanya pd yg pernah berpengalaman yg sama. Sy tak berapa mk ada alahan wktu pregy ni. Mmg berselera je ketika mkn. Bila chek up berat naik byk tp baru 17 weeks. Ada risiko ke berat badan naik mendadak dlm 1 bln 58.4-61.5... Doktor ckp terlebih berat.. Takut ada kebengkakan dlm perut. Betul ke? Ke faktor selera makan..?

1 Balas

Doktor ada buat scan tak? Ke kena jumpa pakar? Faktor makan berselera pun boleh jadi. Sy pernah juga naik 2kg tapi sebab makan berselera sungguh.

5y ago

Scan yg awal² dah buat.. Tp doktor tak da kata apa....yg last ni pun belum die suruh scan cuma chek 3 hari utk dly bp x urine je. Klo faktor selera mkn.. Ad tips tak nk kawalnnya tu..?