Breastfeeding Problem

Salam semua. Baby saya baru 1 bulan. Niat mmg mau penyusuan ekslusif dgn baby sehingga 2 thn tapi susu bdn saya mmg kurang terpaksa topup dgn susu formula. Mcm2 cara dah utk tambahkan air susu badan tapi still masih tdk cukup. Kesian dgn baby juga berat tak naik2 lg. Lagi2 saya skrg sa mengalami depression sebab masalah keluarga.. Kdg2 saya menangis sdribsebab tiada yang menjaga saya sejak dr pantang lagi. Husband pula dah masuk kerja.. Dan ini baby first saya. Mmg saya tiada pengalaman langsung.. Mohon Minta pendapat apa cara lg nak tambahkn air susu bdn..tq

18 Balas

Sis try la kerap makan buah betik,insyaallah susu melimpah2 Sy pn pntg sndiri je sis dri ank prtma smpai la ank yg k3 ni.maklum la mak da xde,mak mrtua pn xde,sbb tu sy dduk jauh dri fmly ad mak tiri tpi x prnh sy susahkn dia untk mnjga sy.