Breastfeeding Problem

Salam semua. Baby saya baru 1 bulan. Niat mmg mau penyusuan ekslusif dgn baby sehingga 2 thn tapi susu bdn saya mmg kurang terpaksa topup dgn susu formula. Mcm2 cara dah utk tambahkan air susu badan tapi still masih tdk cukup. Kesian dgn baby juga berat tak naik2 lg. Lagi2 saya skrg sa mengalami depression sebab masalah keluarga.. Kdg2 saya menangis sdribsebab tiada yang menjaga saya sejak dr pantang lagi. Husband pula dah masuk kerja.. Dan ini baby first saya. Mmg saya tiada pengalaman langsung.. Mohon Minta pendapat apa cara lg nak tambahkn air susu bdn..tq

18 Balas

boleh consult dgn hosp gov utk kes depression...dorang boleh bantu. cuba tanya kk tempat awk check up baby dulu..depression is a serious issue..boleh lead kepada banyak benda...take care.

Cuba minum sup betik muda + ayam.Itu yang saya amalkan sepanjang penyusuan anak saya yg kini berusia 10 bulan. Selain tu saya minum susu anmum lacta dan air horlick tanpa gula.

Sis stress pun boleh buat susu drop. Yang penting mommy jaga makan n emosi inysAllah susu cukup amalkan zikir ya matin

Rebus halba, longan dan kurma.. amalkan mnm.. mmg berkesan dulu saya buat. Longan kering beli kedai ubat cina.

stress salah satu punca susu kurang sis biarpun dah mkn @ mnum mcm2 tuk tambahkn susu.

Cuba makan roti gardinear jagung dgn minum air Milo insyallah susu bnyk sampai melimpah2

5y ago

Say dh try sis.. still sama jugak.. pening di buatnya 😅😂

blom ada pglaman.. Smoga sis kuat ya..

Minum air rebusan longan