Breastfeeding Problem

Salam semua. Baby saya baru 1 bulan. Niat mmg mau penyusuan ekslusif dgn baby sehingga 2 thn tapi susu bdn saya mmg kurang terpaksa topup dgn susu formula. Mcm2 cara dah utk tambahkan air susu badan tapi still masih tdk cukup. Kesian dgn baby juga berat tak naik2 lg. Lagi2 saya skrg sa mengalami depression sebab masalah keluarga.. Kdg2 saya menangis sdribsebab tiada yang menjaga saya sejak dr pantang lagi. Husband pula dah masuk kerja.. Dan ini baby first saya. Mmg saya tiada pengalaman langsung.. Mohon Minta pendapat apa cara lg nak tambahkn air susu bdn..tq

18 Balas

Sis leh g klnik jmpe pakar sakit puan..leh bli pil tu dkt klnik or farmasi... Klu sis g jmpe doc pakar..mntk dia suggestkn sis pil tuk restat susu n tmbh susu bdn..hritu sy g jmpe doc pakar dkt klnik swsta..doc tu awl2 pesan klu xde susu nk bf ank smpai 2taun suh g klnik dia mntk bli ubt tuk restat susu bdn...nti susu bdn ada balik..mcm mil sy kata klu nk susu byk kne rajin.minum air suam byk2.. dlm ms yg sm..doc sy pesan suh mkn pil supplement vitamin n etc..make sure susu kita hasilkn ada vitamin leh share dgn bby bile kita mkn..bby dpt manfaat skali..