Breastfeeding Problem

Salam semua. Baby saya baru 1 bulan. Niat mmg mau penyusuan ekslusif dgn baby sehingga 2 thn tapi susu bdn saya mmg kurang terpaksa topup dgn susu formula. Mcm2 cara dah utk tambahkan air susu badan tapi still masih tdk cukup. Kesian dgn baby juga berat tak naik2 lg. Lagi2 saya skrg sa mengalami depression sebab masalah keluarga.. Kdg2 saya menangis sdribsebab tiada yang menjaga saya sejak dr pantang lagi. Husband pula dah masuk kerja.. Dan ini baby first saya. Mmg saya tiada pengalaman langsung.. Mohon Minta pendapat apa cara lg nak tambahkn air susu bdn..tq

18 Balas

Saya ada baca goat's rue dpt produce susu byk sis..tp xcuba lagi.. mslh sya pn mcm sis..last2 saya kasi minum susu karihome + bf sya masa mlm..sebab bila dh mlm baby sya xkiat sgt mnyusu mcm waktu siang sbb dia tdo byk..bgun 2x jer mlm..