Pengalaman first time bagitahu parents yang kita pregnant? Macam mana & bila????

Salam semua, Alhamdulillah saya dah pregnant 4minggu 💪 Baru je tahu semalam & jumpa doc. Cuma nak tanya bila masa sesuai untuk kita cerita/bagitahu parents the good news??? Sebab awal lagi kan, tak nak letak harapan sangat, since saya sulung, ini kiranya cucu sulung parents. Macam suami saya suggest tunggu bila dah scan first time nanti, baru bagitahu parents. Boleh share tips atau pengalaman semua? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

38 Balas

Setuju dgn suggestion suami awak. Sy pun bila dah scan baru lega dan yakin nak bagitau org. 1st pregnancy sy whatsapp gambar upt dengan mak. Belum scan dah bagitau sebab excited. Tak lama tu semua tahu, biasalah mak2 😂 2nd pregnancy sebelum nak buka buku sy bagitau mak sebab tak nak dia dengar dari org lain. Sebab dekat kk tu ada family kitorg juga 😅 Untuk family mertua husband yg sampaikan. Mentua duduk jauh so bila ada gathering masa tu lah husband buat pengumuman. Cuma yg 2nd ni bagitau mak mentua ja dulu sebab nak hormat biras yg tgh ttc anak kedua.

2y ago

macam tu hehe 🥺 kalau macam tu saya tunggu dulu 🤭 thank you share 💘