Pengalaman first time bagitahu parents yang kita pregnant? Macam mana & bila????

Salam semua, Alhamdulillah saya dah pregnant 4minggu 💪 Baru je tahu semalam & jumpa doc. Cuma nak tanya bila masa sesuai untuk kita cerita/bagitahu parents the good news??? Sebab awal lagi kan, tak nak letak harapan sangat, since saya sulung, ini kiranya cucu sulung parents. Macam suami saya suggest tunggu bila dah scan first time nanti, baru bagitahu parents. Boleh share tips atau pengalaman semua? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

38 Balas

klu sya tu hri. b4 pernah gugur. tp lps gugur rezeki ade lg. sy pregnant lg. sy bg tau dkt mak sya sndri. wlupon awl kehamilan. tp mak mertua sya dan adik beradik dia. sya dan suami x bg tau dl. dh btl2 sah sya pregnant scan dh 2,3x. baby pon nmpk sehat. wlupon masih 1st trimester. bru sy bg tau family mertua. tu pon family mertua xbg tau pon dkt saudara mara. family dia je. adik beradik husband yg tahu. dia org fhm. xnk hebah2 kn dl. 1st mmg sy akn bg tau mak sya sndiri dl. mak sya nasihat sy jgn lasak2.. jaga mkn..jgn bt kje berat. sbb b4 pernah gugur.

2y ago

macam tuuu 🥺saya jaga dulu and scan, nantilah baru bagitahu