Pengalaman first time bagitahu parents yang kita pregnant? Macam mana & bila????

Salam semua, Alhamdulillah saya dah pregnant 4minggu 💪 Baru je tahu semalam & jumpa doc. Cuma nak tanya bila masa sesuai untuk kita cerita/bagitahu parents the good news??? Sebab awal lagi kan, tak nak letak harapan sangat, since saya sulung, ini kiranya cucu sulung parents. Macam suami saya suggest tunggu bila dah scan first time nanti, baru bagitahu parents. Boleh share tips atau pengalaman semua? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

38 Balas

Saya sebelum ni pernah gugur, jadi tak nak bagitau awal2. Belah suami , kami bagitau waktu kandungan dah 2 bulan sebab dah tak boleh sorok alahan + tak larat 😂 . Bukan tak nak bagitau awal2, tapi tiba2 malu pulak nak share berita ni 🤣 + takut awal sangat, takut apa2 jadi Dekat mak sendiri pun waktu kandungan dah 2 bulan jugak, bagitau waktu tengah gosip berdua tengah2 malam pastu tunjuk gambar scan ☺

2y ago

itulah, takut memberi harapan awal hehe, okayyy thank you share awak 🤭