Pengalaman first time bagitahu parents yang kita pregnant? Macam mana & bila????

Salam semua, Alhamdulillah saya dah pregnant 4minggu 💪 Baru je tahu semalam & jumpa doc. Cuma nak tanya bila masa sesuai untuk kita cerita/bagitahu parents the good news??? Sebab awal lagi kan, tak nak letak harapan sangat, since saya sulung, ini kiranya cucu sulung parents. Macam suami saya suggest tunggu bila dah scan first time nanti, baru bagitahu parents. Boleh share tips atau pengalaman semua? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

38 Balas

Alhamdulillah semua feedback baik kan.. saya lepas inform kat mertua saya.. dia tnya macam mana boleh pregnant 😅 sah2 lah anak dia punya kerja 🤦 & dia macam x suka sbb waktu tu saya tgh tahun last master

kalau sy memang rapat dgn kakak. sy hantar gambar testpack urine melalui whatsapp personal. lps tu,heboh suda dlm group family ucapkan tahniah. nak bersalin baru sy umum dlm group family

For me its better bgtau awal2 our parents & pesan pd mereka utk tak uar-uar pd org lain. Yg tu yg sy buat bila test dpt tahu pregnant. Kecik hati kalau kita rahsiakan pd mak ayah.

betul. jangan bagi tau lagi pada parent dan orang lain. tunggu 10 minggu, dah buat buku pink kat klinik. sebab masih awal lagi kalau nak hebahkan. btw , congratulations 😊

First tahu mesti lah suami sy😁😁lepas tu mama dengan my sister,lepas ok skit bru gtau kawan2 dn fmily sebelah suami,tu pun diorang tahu sbb sy bleeding

pengalaman sy segan nak bagitahu, sbb awal2 pregnant macam2 blh jadi.. takut tlebih excited. family sy tahu sendiri sbb perasan perubahan diri. hahah

saya masuk 7w rasanya baru 6w plus plus lah, saya pun masih belum bg tau family 🫠 tak tau nak bg tau caneee haha btw, tahniah tauuu ❤️ jaga diri

Hahahaha . sy haritu kandungan dh nak dekat 3 bulan baru sy announce sempena majlis hari jadi suami . suami pula yg over nangis . TTC 6 tahun .

Saya 4 bulan baru bgtahu dua dua family. semua terkejut alhamdulillah semua happy kena pulak cucu sulung lelaki 🤣🤣😍😍

mak ayah bgtau je terus xpe. kalau tunggu2, nnt jd apa2 kat kandungan, kecik pulak hati mak da tau lama tp xbgtau dia.