Pengalaman first time bagitahu parents yang kita pregnant? Macam mana & bila????

Salam semua, Alhamdulillah saya dah pregnant 4minggu 💪 Baru je tahu semalam & jumpa doc. Cuma nak tanya bila masa sesuai untuk kita cerita/bagitahu parents the good news??? Sebab awal lagi kan, tak nak letak harapan sangat, since saya sulung, ini kiranya cucu sulung parents. Macam suami saya suggest tunggu bila dah scan first time nanti, baru bagitahu parents. Boleh share tips atau pengalaman semua? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

38 Balas

Betul, kita pilih untuk bertenang bila hamil. Tu salah satu sebab saya tak bgtau semua orang walaupun kawan baik.

2y ago

macam tu, saya pon sekarang suami je yang tahu hehe, kalau HR ofis tak tahu kena bagitahu ke tak? 😅

Saya bagitau masa kandungan dah 8 minggu, hehe dah ada baby dalam kantung n bunyi jantung 🥰

2y ago

🥺🥺🥺💘 wahhh thank you share

sy beritahu lps masuk bulan ke 4.. xthu knp, rsa risau nk beritahu awal3 masa tu..

1st time pregnant dulu mama sy yg dulu tahu dr sy instinct seorang ibu🥰😅

sye bgtau ble dah 5 bulan .. tu pun bgtau mak je dlu dgn mertua ..

xbgthu pon. share upt kt status 😂 so dorg thu la tu

Time saya dulu dah buka buku pink baru kabo.

masuk 3 bulan br bgtau famili