Ada yang dah bersalin ke?

Salam semua. Ade ke due date 26.03 dah bersalin? Atau dah ade tanda tanda untuk bersalin?

21 Balas

sy due 9hb masih belum bersalin. selalu pujuk baby keluar sbelum due. harini balik dari kk cirit birit & perut memulas sangat ii sakit & sy tak pernah rasa sakit mcm tuu. skarang lega sikit tp still rasa nak cirit tp tak keluar poops tambah dgn sakit pinggang belakang. doakan sy bersalin sebelum due & sy doakan semoga dipermudahkan urusan bersalin mommies mommies semua 🤲🏻🤲🏻

7mo ago

semoga dipermudakan urusan awak sis. aamiin

due 31/3 ... baru balik dari check up dengan doktor tadi terus kata dengan baby " awak nak keluar minggu ni keluar la , doktor kata awak sihat .. berat pon ok "😆 hahahaha barang pon dh ready .. nk buat senaman tapi kaki bengkak plak masa 36w

due 30/3.. hari2 contraction 5-6x.. pagi Ni td ade keluar air sikit2 dan lendir kental.. tak Tahu lah tanda bersalin ke ape.. Harini checkup klinik dan scan.. tgok ape Kata doktor sbb Sy GDM & GBS+

7mo ago

waaahhh tahniah selamat berpantang.. Sy Harini Baru nk pergi.. ptg smlm contraction n baby kurang gerak, gi scan swasta, berat baby 3.993kg.. kene refer hospital trus mlm td.. tp pagi Ni Baru nk pergi, setel anak2 semua skolah 1st day dlu..

Due 21/3 Nnti tapi baby seronok duduk dalam perut lagi😂 tiap malam asyik cakap dkt suami nk beranak awal. Tanda apa pon tkda cuma kekadang perut mengeras. Tak sure false contraction ke apa

sy due 26/3 ni. So far belum.ada tanda ii nk bersalin lagi. cuma ada rasa sakit dkt ari ii jer. tu pun dtg sekejap jer dlm 10 minit mcm tu lepas tu hilang.

🙋🏻‍♀️ duedate 23/3 tp bby kluar 3/3. tanda cirit birit mlm tu lebih dr 5x. darah cmpur lendir kluar bnyk. dtg hospital bukaan 3cm trus admit..

sy due 4/3 tk bersalin lg 🥲 tanda2 pun tkde 10hb dh kena serah diri utk induce. doakan sy mommies moga2 sy dpt bersalin sbelum 10 hb tu allahu 😔

7mo ago

Sy due 13/3 knapa kena serah diri 13/3 ek. Doc x bg lebih dr tarikh tu lak. Sy x tanya doc pn aritu. Next checkup xde dah

Sya due 31/3.. selalu kena Contraction palsu dan parut selalu mengeras juga skrng 36 weeks 2 days insyallah dah tak lama dah tu ☺️☺️☺️

7mo ago

hehehe btul tu dah tak larat dah semua dah sakit hanya tunggu jk baby keluar ☺️☺️☺️

saya due 25/3 harini checkup 37w nurse kata kepala baby baru masuk laluan tpi tak fully engaged lgi. Harap on 38w atau 39w baby keluar.

7mo ago

samalah...saya pun due 25/3. last week check up doc kata baby dah kat laluan...tapi baby x nak keluar lagi...Dah x larat nak bawa perut dah. sakit kat pelvis & perut asyik mengeras... harap2 baby keluar awal sebelum due date

sy due 22/3 . dah bersalin 25/2 ..air ketuban pecah time tido😆. bby lahir 36w2d .3.17kg

7mo ago

bestnya dah beranak