Breast bengkak sebelah

Salam semua. Ada tak mommy yg masalah sama mcm saya which is breast bengkak sebelah. Saya direct bf baby, masalah ni jadi bila saya kerap bf baby sebelah kanan sambil baring. Saya tak boleh baring mengiring ke kiri lama2, sakit perut. Benda ni dari dulu lagi. So efeknya breast kanan saya dah jadi besar, sebelah kiri normal ja dan ada susu sbb saya still bf baby sambil duduk. Bila keluar pegi mana2 mmg malu sebab obvious sangat besar sebelah. Baby pulak nenen sikit2 je sekarang, keja main ja dia. Benda ni even dah wean off nanti mmg breast akan kekal mcm ni ke? Sebelah kecil sebelah besar..sedih pulak tgk diri sendiri huhu..

2 Balas

t baby dh xsusu, breast kita akan kembali kpd saiz normal utk kedua² belah. dont worry k mummyss

Sy prnah jd mcm ni ms pantang so sy lebihkan yg kecik tu😂 pastu dh ok balik

5mo ago

sis buat mcm ni yg sebelah lagi tu membesar la ya? anak saya dah 7 bulan, dia pulak semakin kurang menyusu, nak main je keja dia, ada chance lagi ke nak membesar sebelah kiri tu adehh