Anak sukar tidur malam

Salam sejahtera. Sy perlukan khidmat nasihat ttg anak sy yg berusia 17bln sgt susah untuk tidur malam. Pelbagai cara dan usaha dah dibuat, masih tetap sama smpaikan kami jd trauma dan stress bila nak tidurkan dia setiap malam. Kami dh bertanya pd pakar dn dsarankan utk buat sleep routine, tp masih x menjadi... setiap tips yg disuruh pakar kami dh buat masih jgk x menjadi.. smpaikan pakar advise utk bg ubat batuk/selsema utk bg dia mengantuk utk tetapkan sleep routine tp kami xberbuat demikian sbb xmahu brgantung pd ubat... kami masih cuba utk tetapkan sleep routine dia wlupun masih xmenjadi dan kami cuma harap dia dapat tidur secara normal..adakah perkara ini normal bg bayi seusianya?

1 Balas

Klw nak ajar dia tidur. Ttp semua lampu. Pas tu klw dia ajak main. Jgn layan. Buat2 tidur jugak. Bagi susu biar kenyang. Tepuk2. Atau nnyi lagu kesukaan dia smpy lelap.