Consume Vitamin C

Salam hi. Saya pregnant baru 6weeks boleh ke ambil apa2 vitamin C?

4 Balas

Saya ambil vit c. Tp pharmacist advise 250mg je. So dy suggest yg tablet kemam tu.. sy dh second trimester, alhamdulillah takpernah sembelit ke apa.. sy jenis susah mkn buah n sayur, tu yg sedar diri mmg kene consume supplement mcm vit c. Hehe

Boleh 500mg je. klu ambil apa2 supplemen yg ada kandungan vitC mcm Iberet, iberet dah ada vitC. so, x perlu mkn supplemen vitC yg lain ok. bahaya klu overdose.

Boleh tp jgn dose yg tinggi

Okay thank you sis