Hai semua ibu2..Kalau pregnant trimester 1 boleh ambil vitamin c tak?

Pegambilan vitamin c

Hai semua ibu2..Kalau pregnant trimester 1 boleh ambil vitamin c tak?
7 Balas

boleh je ambil vitamin nie tapi kalau takut sebab tinggi sangat mg nya boleh tukar yg 500mg ke. saya makan flavetes pil 1000mg jugak alhamdulillah baby sihat je dan tak ada masalah kulit lepas lahir. tapi lain org lain lah kan.

Tinggi sgt ni. Tak elok. Kalau nak consume vitamin ambik yg budak punya. Dan lagi elok kalau sis makan buah-buahan..

Kita perlukan 70-100mg je vit C sehari dan pengambilan dos berlebihan boleh mengakibatkan penyakit batu karang.

Boleh, tapi elakkan ambil vitamin C yg 1000mg mcm ni, vitamin berlebihan tak berapa elok juga.

bahaye itu sis , rse jgn akt laa , dan tye pendapt dokter

Amek yang dos rendah. 1000mg terlalu tinggi

apa2 tnya doc dlu