Keperluan Ke Hospital

salam, saya preggy 26week anak first. Boleh share apa keperluan yang saya perlu bawa time nak ke hospital nanti ye. Maksud barang saya barang baby. Maaf bertanya. ☺️

1 Balas

barang baby bawa baju lengan pjg/pendek, seluar pjg/pendek, pampers, napkin, booties, mittens, topi, bendung. jumlah terpulang. saya aritu sedia stp satu nya sebanyak 4set. tapi selalu nya di hosp, nurse akan take care baby kita and balut guna kain bendung hosp. masa discharge baru nurse akan minta pakaian bayi. utk ibu, maternity pad. biasanya hosp ada sedia. tapi samada ganti balik atau bayar bergantung pd hosp. kain sarung atau seluar/skirt pjg, seluar dalam yg sesuai/pakai buang, baju lengan panjang, bra, topi penutup kepala, stoking, tuala, selipar, (sbb masa tu sudah mula hari berpantang), set mandian, saya masa tu tak mandi pun. buku pink, IC, sijil nikah, hp, charger, biskut/makanan utk tenaga masa bersalin nanti (saya aritu tak makan sebab bingung nak bersalin). doa byk2 supaya dilindungi dan minta bimbingan Tuhan untuk kelancaran proses meneran dan bersalin kelak ye. semoga dipermudahkan urusan sis bersalin. Amen. 😇😇💕🙏

5y ago

sama sama 😇