BARANG HOSPITAL

Hai mommy semua , boleh tak share apa yang mommy semua bawa untuk ke hospital termasuk keperluan baby nanti ? Sharing is caring ..#ingintahu #bantusharing

2 Balas

https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️ 1 ziplock LR - baju butang tanpa seluar + napkin + bedung + pamper ( HSNZ ) 2 ziplock brg baby - Baju + topi + mittens botties + bedung + panper sekeping + sapu tangan kecil 1ziplock discharge mak - baju + kain batik + diposable pant + pad + underware + stokin + tudung sarung 1ziplock extra Mnyak berurut + stokin extra + underware extra + wet tisu + pad extra Celah2 bag tu ltk toiletrist , charger , powerbank , yassin , plastik baju kotor , salinan sijil nikah Pastu bakul mkanan satu Termos air pnas , air mineral botol besar , sudu garfu pinggan cawan , makanan , milo , towel , pamper baby pack travel 22pcs

2y ago

kain napkin & bedung baby tu yg mcm mana eh? still konfius dua barang baby ni. & boleh suggest tak diposable pants yg mana elok?

baby 1set pakaian baby - LB room 2 baju spare stokin, kain bedung myk2 baby pampers NB wet tissue botol yg boleh spray nak isi air utk spray dkt bontot baby kalau baby berak nnt. mommy 2set baju nak pakai maternity pad (sbb yg hospital punya pakai yg jenis tali. misi pakai kan masa lepas bersalin) stokin towel brg2 mandi pakaian dlm ada juga yg mommy lepas bersalin doctor bg discharge terus. ada yg kena warded