Keperluan bayi ke hospital

Salam, saya nak tanya. Keperluan barang bayi & ibu untuk bawa ke hospital semasa bersalin apa dia ye? Boleh suggestkan? Takut terbawa banyak 😂 ni anak sulung. Tq.

5 Balas

✅Labour Room -Towel -Pampers -Baju Lengan Panjang (biasa) ✅Day-1 -Pampers -Baju Lengan Panjang (lubang2) -Bedung ✅Day-2 -Pampers -Barut -Baju Lengan Panjang (biasa) -Stoking Tangan & Kaki -Bedung ✅Day-3 -Pampers -Barut -Baju Lengan Panjang (lubang2) -Stoking Tangan & Kaki -Bedung ✅Extra -Extra Barut -Extra Bedung -Extra Stoking Kaki & Tangan -Extra Towel -Sapu Tangan ✅Extra-Baju -Extra Pampers -Extra Baju (Lengan Panjang ✅Keperluan Mandi Manda Baby: -1 Set Toiletries(Small Size) Dalam bekas warna biru : •Baby Shampoo •Baby Bath •Baby Lotion •Baby Powder -Baby Wipes -Baby Oil -Cotton Buds HOSPITAL BAG-MOMMY🎒🤰 1. Maternity Pad 2. Stoking Pantang 3. Pakaian + Kain Batik/Skirt 4. Disposable Panties/Seluar Dlm Pakai-Buang 5. Towel 6. Al-Quran 7. Telekung 8. Tudung Sarung/Shawl 9. Minyak Panas 10. 1 Set Toiletries (Small Size) 11. Sweater (if takot sejuk) 12. Nursing Bra 13. Selipar MAKANAN🥛 1. Biskut/Roti 2. Milo/Horlick (2-3 sachet) 3. Mug/Pinggan Mangkok Kuali (sis gurau je jangan lah p bawak pulak kuali) 4. Termos 5. Air Zam Zam & Kurma 6. Air Selusuh DOKUMEN📘 WAJIB bawak ke mana-mana sahaja bila DUE dah DEKAT⏰: -Buku Pink -Sijil Nikah/Kad Nikah -IC/Kad Pengenalan -Hp + Powerbank HARAP BERMANFAAT

2y ago

boleh je bawak...

Sis boleh tengok dkt utube atau tanya parents tau. Nak ckp dkt sini pnjg pulak . Mcm2 dan ikut pendapat sendiri nak bawak apa. Tp bawa penting saja

sijil nikah kalo tunjuk gambar je bole ke? sbb sblm2 nii hosp xda mintak pun kecuali masa ank pertama..

Saya ada senarai, tapi tulis tangan. tak dapatlah nak share sini. 🤭

bole tgok kt google