Makan Nenas

Salam saya nk tnya.. Ad x ibu2 yang mkn nenas waktu mgndung? #tersalah mkn nenas #15w

9 Balas

Ramai kwn2 mkn nenas sbb hamil tanpa di duga..ank2 lain masih kecil..tp x gugur2 pun huhu..sbb tu org kata kadang2 tu bg yg rahim kuat mkn apa pun x gugur..kecuali memang janin kita tu sebenarnya x berapa nk sihat..mkn apa pun gugur..penyebab je..so hati2 jer pd yg rahim x berana nk kuat...risau mkn ckit pun dh blh gugur..

4y ago

Mcm mak kwn sy bnyak kali juga keguguran sbb time pregnant je rse nk mkn nenas😅

Orang cakap nenas muda yg tak boleh. Kalau nenas yg dah dimasak takpe. Sy ni duk teringin nak makan masak lemak ikan kering dan nenas. Tapi husband tak bagi makan nenas hahaha. Dia masakkan jugak masak lemak tu, tapi gantikan nenas dengan timun. Redha jela hahah

Miscarriage bukan sebab makanan. Sebab kromosom...kromosom sihat sampai bersalin baby ok... Kromoson rosak sampai masa akan gugur.. x kira first @ second @ third trimester...

sy mkn je. tp ala kadar lah. 2nd trimester mkn pajri nenas n masak lemak nenas camtu. jenis yg kena masak. masuk 3rd baru berani makan yg rojak nenas n acar nenas.

saye.. mmang fvourite masa prgnant.. alhamdulillah xde pape msalah.. skarang dh slamat brsalin.. 14hari dah..

Makan sikit xpe..sy pun makan je nenas tp nenas yg masak lah bukan yg muda,makan pun sikit je lah jgn mkn banyak.

Baru tadi makan nanas .. teeingin sangat tak x banyak la .. agak² je makannya

Klu termakan sikit xpe..jgn mkn byak

Byk ke sis mkn nyaa