lidah putih

Salam saya nk tanya lidah bayi naik putih tebal disebabkan susu...macam mana nk cuci ...mak2 kata cuci dengan kain basah

1 Balas

Yup cuci dgn kain basah. Tp guna air masak ye

4y ago

Lagi senang guna gauze jenis adhesive. Potong and lilit kat jari. Then celup jari dlm air masak ala2 suam pas tu mskkan jari dlm mulut baby. Tp jgn kasar sgt psl gauze tu dh kasar texture dia. Itu pun ok. Ada juga jual oral wipe. brand Nuk cnthnya. Itu pun senang juga. Blh cr kt lazada. Type je oral wipe baby