Masa dlm pantang boleh tidur baring mengiring ke x?

Salam saya nk kepastian, nk tau sebenarnya betul ke x dlm pantang waktu baru2 bersalin dlm seminggu dua tu kena tidur menegak atau tegak dan menyandar. Tidur mcm separa duduk tu. Mak saya ajar mcm tu.. Dia x kasi baring menegak atau mengiring sbb katanya rahim belum pulih.. Mmg betul ke? Sbb saya rasa badan sakit la tidur mcm duduk tu. Badan x dpt relax sepenuhnya.. Atau itu utk tips bagi yg bersalin ceaser je? Saya ikut 2 hari je. Lps tu x larat la sakit2 badan. Lg pun masa jaga anak dkt nicu katil dia menegak je x boleh adjust mcm katil wad bersalin..

14 Balas

Tido je mcm mn yg selesa, sy czer, sy tido position yg mudah sy bgun utk pam susu

Kesiannya awak sis. Hmm boleh je tidur macam mana pun.

Saya tidur macam biasa takde pantang tidur

Awak bersalin normal ke czer?