Darah lepas keguguran

Sis2... Nak tanya darah selepas keguguran selalunya berapa lama? Sebab saya dah 10 hari lepas gugur masih keluar darah... Lepas tu nak tanya pantang gugur dan pantang suami paling elok berapa lama? Terima kasih sis2... Saya gugur ngam 12 minggu... #sedangbelajar

3 Balas

Darah keguguran bergantung usia kandungan. Sy dulu 9 weeks keguguran. Darah nifas hampir 3 minggu bru habis. Pantang bersama suami selagi darah nifas xhabis btl2 baru boleh bersama. Satu lgi. Darah nifas ni tak hari2 kluar kdang 2 hari kering hari ke 3 tiba2 ada. Jdi terpksa pantau sma ada darah btl2 dah hbis atau belum. Pantang jaga bdn n jaga mkn ikut bdn sis. Sy dulu pantang 3 bln. Lps 3 bln tu sy prgnant blik

2y ago

Saya nak tanya , selepas gugur memang akan ada keluar keputihan ke ?

Saya gugur dalm usia 7minggu lebih.n darah keluar cuma 5 hari je n pantang selama dua minggu.skrg masih elakan makn ais atau pon pedas.boleh nk mkn pedas tp jgn kerap sgt

ikut pengalmn saye gugur 3 buln saye pntng 44 hari...tpi sblum 44 tu dh dtg period...pergi check ospital doktr kte dh kluar abes dh...kire saye genapkn 50 hari je..