Mengeras

Salam, saya nak tanya normal ke perut mengeras selalu dan kerap mengeras, kemaluan pun rasa tak selesa, saya baru 33 week, saya batuk pun dah 2 minggu tak baik, ada ke sebab batuk perut rasa mengeras....

2 Balas

Kalau terlalu kerap sgt mengeras dan sampai sakit sgt better jumpa doc je. Biar diorg check. Takut tanda tanda nak bsalin je. Mcm sy, pernah jugak mengeras. Tp kejap je. Tak kerap. Tanya nurse, nurse ckp tu braxton hicks. Normal. Mgkin baby nak alih posisi dan badan kita nak prepare utk proses bsalin nnt.

Better jumpa doktor puan

4y ago

Saya dah jumpa nurse di kkia dia kata normal, jumpa dr, dr just bagi ubat untuk batuk, dr kata jangan keliru mengeras dengan gerakkan baby 😅