Awal lagi ke

Salam saya nak tanya, last period saya 3/5 tarikh period terkini sepatutnya 25/5 tapi sampai sekarang tak period lagi..tapi saya cek pregnancy test satu line je..period saya tak pernah delay sebelum-ii ni..awal lagi ke untuk saya cek? Ke ada masalah lain..saya excited nak dapat first baby??

2 Balas

Period lambat bukan hanya sebab pregnant sahaja puan. Jika dah cek upt tapi negatif, means masalah gangguan hormon. Boleh jadi juga, kid upt rosak. Atau salah cara penggunaan. Tapi kalau puan dah cek upt, line naik 2 line. Walaupun samar. Tu bermakna puan dah pun sah mengandung. Line samar bermakna kandungan puan masih sangat baru. Mungkin baru dalam 1-2 minggu. Kalau period delay seminggu means puan dah mengandung sebulan ya. Kalau delay 2 minggu, 2 bulan pregnant. Line upt tak semestinya line perlu pekat terg baru consider mengandung. Tak. Mcm sy, line samar 2 line je. Sy terus ke KK tempat sy terus buat urine ambil drh. Positif dh 4 minggu terus sy buat buku pink. KK tempt sy memg terima buka buku awal. Alhamdulillah, skrg dh 5 bulan preggy

hormon tak stabil kot.