Minum Susu Ketika Hamil

Salam.. Saya nak tanya kalau time mengandung kita tak minum sebarang jenis susu takpe ke.. Sebab saya jenis tak boleh minum susu.. Ada apa2 masalah tak kalau kita tak minum susu time mengandung?

18 Balas

Kalau dalam badan tak cukup kalsium baby akan ada masalah lepas lahir. Contoh bila baby dah tumbuh gigi. Gigi dia akan cepat rapuh. Sis nak ke gigi anak ada masalah lepas lahir nnt. Jangan pentingkan diri. Nanti menyesal

5y ago

Yang penting ada. Sebab menggantikan susu. Jangan tak ada apa2 pengganti susu untuk dapatkan kalsium dalam badan.