Minum Susu Ketika Hamil

Salam.. Saya nak tanya kalau time mengandung kita tak minum sebarang jenis susu takpe ke.. Sebab saya jenis tak boleh minum susu.. Ada apa2 masalah tak kalau kita tak minum susu time mengandung?

18 Balas

Tak jadik masalah pun dik. Awak boleh ambik calcium dari sumber lain. Jaga pemakanan. Actually susu apa pun doctor suggest utk ibu2 yg ada alahan teruk. Takut tak cukup nutrient so dia suggest la minum susu. Cuma skrg ni dah jadi trend. Kalau awak x boleh minum susu, boleh je jaga pemakanan yg lain.

5y ago

Ouhh.. Tula sebab selalu kalau org pregnant, mesti kena minum susu.. Tu yg takot jugak tu.. Sbb sy jenis xboleh terima susu.. 😁.. Btw terima kasih