Symptoms 5weeks

Salam. Saya just nak tanya kalau ada yg sama simptom mcm saya skrg di minggu ke5. Edd 4 Dec inshaAllah 1. Mimpi pelik2 dan jelas ingat mimpi tu 2. Mual sikit tapi x teruk sampai muntah 3. Breast dan puting sakit sgt 4. Semua benda bau kuat - tapi suka bau perfume suami pelik tak 5. Cepat penat, asyik nak tidur je kalau sempat 6. Asyik nak terkencing, jenis tak tahan 7. Mood swing senang nangis haha 8. Lawas sangat utk membuang Tu je kot so far. Weekend ni nak buat 1st scan. Doakan ya #1stbaby #advicepls #pregnancy #1stimemom

10 Balas

sya punya alahan lagi pelik😆kejap tak mau makan nasi kejap dia nak,cepat bertukar menu dalam 1 minit je?bau perfume ke sabun ke semua tak boleh..mandi apatah lagi dh 4 hri tak mandi😂kuat manja dgn suami,muntah jangan cakap..sampai letih tekak ni😅asal tido je perut meragam,baby anti tido..nak tido tu kena minta izin sembang dgn dia dlu🤣🤣bru 8 minggu..tv langsung tak mau tgok..naik darah bila on tv?sejak pregant ni kerap sakit pinggang..bru 5 langkah dh penat sakit😂11 tahun aku kawin aku tak pernah rehat dari buat keja rumah.ni lah kali pertama aku pregant.penantian selama 11 tahun..ni bru rasa rehat?alahan pun teruk yakmat😅tapi alhamdulillah syukur sgt anugerah allah bagi ni..walaupun letih tapi indah sgt bila rasa semua ni??berbaloi...

2y ago

terima kasih☺️maksud sis bau badan siapa tu..sya ke atau suami,kalau sya sebab sya tak mandi😅sya lap je badan..badan alhamdulillah pregant ni takda bau.suami takda tegur bau..

semua sy alami... kecuali mimpi... selalu tido... kosong je.. gelap... tau tau dh subuh 😅... apa yg saya amalkan setiap sblm tido.. surah almulk.. kalau rajin.. baca.. kalau tak rajin.. sy play je tepi telinga... skg dh 16w 1d pregnant... alhamdulillah masih tido mcm dunia bujang.. tak mimpi apa apa.. asal tutup mata.. terus gelap gelita xda apa dh.. tau tau subuh.. 😅

sama mcm saya tapi saya punya pelik sikit bau lauk or tengok mkanan terus muntah sampai layu badan . tapi bau2 perfume or sabun rasa nk masuk mulut je. pernah mimpi hantu mimpi dukung baby . nasib baik duduk rumah mak keje saye baring je . perasaan gemuruh selalu muncul 😭

hampir semua tu saya ada sis. kecuali lawas membuang 😂 mimpi pelik2 tu masa sebelum cek pregnant saya mimpi susukan anak sendiri. baby taknak susu pun saya nak susukan jugak. pastu mimpi anak lahir gebu sangat. bau suami saya tak suka dia pakai perfume kuat2.

saya alah tengok iklan kat tv. ada satu iklan kat tv tu tapi lupa apa nama bila tengok rasa loya sangat sampai kena tutup mata & telinga 😁. yang lain lain tu lebih kurang pernah lalui masa alahan sebelum ni.

Semua simptom sama dgn sy. Cuma skrg sy x lalu nk makan nasi n kurma. Kembang tekak. Bila berjalan keluar malas betul pakai underwear. Rimas

haha semua de kecuali yg no1 tuh, and utk bau sy cuma blh bau badan suami sye jer ...klu mkn i suruh dia berdiri kat sebelah🤣🤣

Heheh sy takboleh bau suami. Takboleh tidur sebilik dgn suami. Takboleh tgok muka suami 😂😝 tapi 2 minggu jela pastu ok.

saya kategori 2,3,5,6 & 8… dah laa duduk rumah mertua, asyik tidur jee… nasib depe paham jee

Sama.. tapi tadi keluarkan lendir coklat cair sikit-sikit.. tak tahu kenapa..