pergerakan baby

Salam, saya nak tanya kalau 4 bulan kita da boleh rasa pergerakan baby ke?

18 Balas

saya start 16 week rse tendng tpi kecik je tpi start je 17 week masyaAllah die aktif btol..hehehe setiap 9 pagi die tendng2..kuat plak tu..ni skrg 19 week lagy laa kuatnya menendang smpai nk tido pon x bole🤭😬..ni rse die pusing2 plak..pagi ptg mlm rse die tendng..hehehe smpai penat mommy die letih..aktif sungguh anak ini♥️lagy2 klau saye mkn yougurt lagy laaa aktif die menendang😂😂😂ni tgh tulis ni pon die tendng2..tpi bile daddy die ckp jgn tendng sgt sian ibu haa trus senyap hehehe pndai merajuk2 dh wlaupun 19 week😂😂

4y ago

ouhhh sis klau bole elakkn angin msuk bdn..klau ade angin cube buang angin tu nnty ade effect kt urat sis..bole jdi kejang urat nnty..nk bersalin sush..mkn halia or mknn yg bole hilangkn angin tu ye..saye x prnh rse angin2 heheh rse die tendng tu mcm kt bahagian rahim sis..klau kt ari2 x prnh lagy..kdg2 belah kanan kdg2 belah kiri sbb die kdg pusing😂rse die tendng sis ltk tgn rse terangkat tgn hahaha saye pon x tau mcm mne nk explain hehehhe..tpi mmg rse baby menendang laa..bole rse..maybe bdn sis 20 week keats akn rse..sbb saye berbdn kecik maybe sbb tu mudh rse..hehehe sabar ye sis nnty sis rse jugak🌸🤭

alhamdulillah saya rasa letup2 masa 18 minggu. Skrg dah 20 minggu, dah boleh nampak bump beralun bila baby begerak. Moment yang kita semua sure tak akan lupa... dah jadi addict bila tgk insan kecil dalam perut kita.. 😘

Saya baru masuk 18 minggu bersamaan 5bln minggu ni. Tp masih blm rasa apa2 pergerakan. Ini kandungan pertama jd sy pun xada pengalaman. Tp ada bc komen2 org lain, klu 1st pregnancy biasa lmbt skit rasa. Dlm minggu 20 gitu 😁

4y ago

18 weeks baru 4 bulan sebenarnya.

yup sy tgh lalui fasa tu. tpy bukan kick ya. just smooth movemnt. tpy x semua org lalu fasa yg sma. ad yg lwt sikit.

Ada da rasa, ada yg belum rasa sis.. ikut org juga.. saya 18w baru rasa tu pun rasa perlahan2 jak

ni utk pengetahuan sis berapa mggu tu dikira brape bulan yer.. kalau bru 10 weeks so bru 3months

4y ago

Terima kasih

alhamdulilah sy skag dah 4 buln.. ade juga dia bergerak tpi pergerakan dia lembut.

16week3d dah dapat rasa.. Tme duduk sorang2 lah.. Klau bising mmg tak dapat rasa..

sy 16w dh rse dah.. rse geli2.. rse mcm touch skrin je.. cml je.. frst bby.

Bukak google , carik kalendar bape minggu2 untuk bape bulan