Baby 1 tahun cirit birit

Salam. Saya nak minta pendapat ibu2 kat sini. Anak saya umur setahun 2 hari, dah cirit birit hampir 3 minggu. Saya dah pergi klinik swasta pada hari kedua cirit birit pastu diorang bagi bioflor, tapi cirit birit still tak berhenti. Hari ke 7 saya bawa anak saya ke klinik kerajaan, diorang ambil sample najis n buat blood test, masatu saya ada request nak ubat tapi doc kata takde ubat untuk baby setahun.. doc suruh saya tunggu result ujian najis tu dulu and datang balik minggu ni. Semalam saya dah datang untuk result ujian najis tu, takde penyakit bahaya pun.. tapi still tak stop cirit birit. Ibu2 kat sini pernah tak alami benda sama ? Macam mana nak buat ya

1 Balas

Cuba awak semak pemakanan anak awak. Takut ada yang triggered bowel anak. Lepas tu awak sanitize toys, play area anak, botol susu/botol air, pam susu (kalau anak minum ebm), pinggan mangkuk/cutleries yang anak guna.