Anak cirit birit

Hello. Ada tips tak anak cirit birit. Dah bawa gi klinik. Doktor bagi antibiotik, ubat cirit birit dan air garam. Tp pernah saya baca. Budak umur bawah 2 tahun tak boleh ambil ubat cirit birit.. #ingintahu #10monthsbaby

2 Balas

sy bagi ank ubat, dia muntah. so sy bagi minum susu fm berasas soya. minum yakult atau ap2,makan natural yogurt. bbur/nasi +kntang(boleh cmpur any protein) ,pisang,roti yg disapu jem epal(buat sndiri).. mkn tu je smpai lah smbuh, mcm ank sy dlm 1-2 hari da ok.. klau ontot dia melecet sapu tpung ubi je.

Betul. Tapi bila puan dah bawa anak jumpa Dr, mesti Dr dah pantau keadaan anak puan. Mungkin anak puan memang memerlukan ubat. Risau kalau tak makan ubat & cirit birit tak berhenti nanti anak dehydrate. Kesian anak.