Baby 8 bulan cirit birit darah

Hi. Ada tak kawan2 ada pengalaman baby cirit birit and ada darah sikit? Dah seminggu warded hospital masuk antibiotik. Result sample najis rotavirus negative. Xray & ultrasound pun ok. Sekarang dah discharged doktor suruh monitor dekat rumah.. macam mana nak buat baby stop cirit birit ye? Saya rasa stress sangat sebab kesian dekat baby. Buat masani baby ok aktif cuma bila nak berak akan meneran walaupun najis cair. Kadang2 ada darah sikit dekat najis. Ada tak ibu2 yg ada pengalaman yg sama? Boleh share?

2 Balas

anak sy mse 8bln pon pnah kena cirit birit tp xde smp berdarah.. ubat antibiotic abes makan ke? xsilap doc ckp kesan ubat tu pon bole jd cirit birit dia xhilang lg, tp da berkurang la.. lps abes ubat tu bru ok

4mo ago

Antibiotik dah stop 4 hari.. masih lagi berak 5kali sehari. Sebelumni cecah sampai 20kali sehari.. darah macam dah tak kerap. Ada dalam 2 atau 3 kali je dalam sehari kat pampers..

sis bg puree apple..bubur nasi.. yogurt+Pisang.ank minum susu ape.najis berdarah sbb kawasan dubur melecet sbb cirit

4mo ago

Baik tq ya.. doakan anak saya..