berat naik sikit

Salam saya dari awal pregnant 65kg sekarang dah 8 bulan baru 69kg.4kg je naik.Normal ke?

8 Balas

sy msa first buka buku 62kg skrg 34w 66kg... msa mula2 hrtu mmg berat xnaik n naik turun jer... lps dh msuk trimester ke 3 ni xde dh mslh kurang berat bdn sy 😂 makin membesar ada lah 😅 org kata diakhir2 pregnancy ni berat xnaik dh... tp sy tetap naik jgk 0.5g 🤭 mybe msa awl pregnant tu berat dh x stabil agaknya 😂

2w ago

saya kerap turun berat masa puasa turun 2kg masa raya turun 1.2kg sebab cirit birit skrg maintain je 69 ,hrp naik 9 bulan ni naik tak banyaklah sebab ada ckp 9 bulan tu dia naik mendadak ,ni strechmark kat perut pun takde lg

sy pn buka buku 80.1, skrg 29w 81.6 je.. gdm on Metformin, nurse pn tgur gula naik, baby besar sikit dh 1.5kg tp berat sy tak naik2.. tp Dr tak kata apa pun.. masa anak 1st dulu, buka buku 62kg, sblm bersalin 38w dh 75kg, gdm on diet control..

2w ago

saya pun sangkut gdm jugak anak kedua ni tp tulah pelik berat cmtu je tak naik mana hidung pipi semua tak kembang

wasalam macam saya, 52kg, sekarang 33w 56kg, doc cuma note jelah kena monitor berat sebab poor weight gain, banyak kali dah buat thyroid test tapi takde masalah. selagi berat baby ok, in shaa allah ok, now berat baby 2.2kg.

2w ago

aah sama kita tp baby saya haritu scan 7 bulan 1.2kg 8 bulan belum cek lg

Sya berat awal 39kg😆 skali daa masuk 7 bln ni… hmpir masuk buln… berat 52kg🤣 jenuh turun naik tiap 2 mnggu g hsptl🤣

2w ago

takpe sis nanti tak gemuk sgt pun lepas beranak huhu saya kalau dh naik susah turun

sy pun naik sekilo je sis 😂😂😂 tk tahu mana silapnya nasib perut mmbesar ikut minggu

mgkin normal.. sbb sy pun klau pregnant naik 4kg ja.

sama la sy sblm pregnnt 58 skrg da 8blb 60kg je

2w ago

wah naik 2 kg je tak risau ada yg ckp nanti 9 bulan naik mendadak tak tahulah saya

normal sis