Period selepas bersalin

Salam, saya bersalin 2/1.. darah nifas dlm sebulan juga. Lepas tu sampai skrg saya tak period. normal ke? Saya fully breastfeeding. Dah check upt -ve. Sebelum pregnant period regular.

2 Balas

normal utk ibu yg masih fully breastfeeding baby. ada mommy lepas drh nifas terus dtg. ada mommy bila baby masok 2@3m baru dtg. ada mommy bila baby 1y baru dtg dan ada juga mommy bila baby dh 2y baru dtg. semuanya bergantung pada hormon susu dlm bdn kita. lepas pada 2y kalau masih tak dtg period baru tak normal. kena p check. mcm sy 1st baby sy dtg period masa umo baby 6@7m. ini sy xde ambik apa2 perancang 2nd baby dh dtg masa usia baby 4m. ambik perancang depo

11mo ago

kalau perancang ni mmg akan kacau hormon dlm bdn kita. itu yg ada mommy yg dtg awal haid☺️

normal je. sye yg x fully breastfeeding ni pon ank dh 6bulan x period lgi.

11mo ago

ambik perancang tak?