Period lambat

Salam semua,saya first time mom,saya fully breastfeed,skrg baby da 11 bulan ..saya baru dtng period balik bulan 10 tahun lepas ,dulu masa sebelum pregnant period saya regular ,lepas bersalin ni jadi tak regular .tapi kalau ikut kiraan da lmbt 3 hari mcm tu ,persoalan saya normal ke lepas bersalin jadi tak regular ?dan lagi satu saya takut pregnant .saya tak ambil mana2 peracang ,rancang sndri je ..

2 Balas

normal fully bf tak period, ada yg 2y tak period pun ada. n kalau kata tak regular, maybe sbb hormon kot atau awak stress ke penat ke kan. kalau kata awak rancang sendiri n betul jaga ,inshaAllah takda apa, tapi kalau rasa lain mcm ,try check tgok.

Baik terima kasih atas jawapan,.mybe betul sebab penat ,.sebab kerja kan