Buku pink bila kena bukak?

Salam. Saya baru tahu saya pregnant. First time mommy to be. Blh kongsi tak bila nak start bukak buku pink dan mcm mana yer langkah pertama. Check up ke? Kandungan awal lagi

6 Balas

Sis call dulu KK yg berdekatan tanya nak buka buku kena buat appointment atau boleh walk in. Sebab skrg musim covid ada KK yg dh tukar procedure. Lps tu tanya kan sekali dokumen yg kena bwk. Sebab setengah tempat nurse cuma nak tau tarikh nikah yg tulis dlm sijil nikah je. Ada tempat yg kena bagi copy ic dgn sijil nikah.

buku pink seeloknya buat seblm kandungn masuk 3 bln. dokumen yg diperlukan kebiasaan nya 3 salinan sijil nikah dan ic suami isteri

Saya call dulu kk set time .baru buat buku pink sbb takut datang sana dia suruh balik .tunggu date doktor bagi.

saya buka buku masa 9week .. sis try call kk yg berdekatan

kalau saya buka buku kandungan 9week

4y ago

Sy pn 12weeks bru bkk lpas scan nampak heartbeat dekat swasta baru pgi bkk buku..

sy buka buku msa 12week🤭