Baby Besar

Salam. Saya 14 weeks pregnant. Tadi pergi scan, doktor ckp baby macam dah besar, macam dah 4 bulan. Siapa ada pengalaman macam saya jugak?

5 Balas

Kalau awak buka buku kat kk , next appointment awak boleh bagi tahu nurse . Selalu kk first scan masa 36 minggu tapi maybe kalau awak cakap kat nurse dorang akan follow up awak punya baby untuk make sure everything okay . Selalu kalau dah repeat scan and size baby still makin besar , doc dari kk akan bagi surat untuk refer ke hosital untuk further check up

2y ago

sama mcm saya..saya 12 minggu tp cek p scan td doc kata bby saya 13 minggu lebh sbb nmpak besar bkn saiz 12 minggu..pening gak

Cuba tnya problem x klu bby besar. Kk ni kna byk tnya smp diorang risau... Sy hr tu mslah pinggul dr 2nd tri, x pandai hilang2. Tiap kali juga sy infrm sy skt pinggul. Tiap kali juga dia ckp normal2. Sudahnya... 38 minggu br nk refer sy ke hospital utk mslh pinggul dan belakang. Sbb sy x blh baring straight.

4y ago

Ada buat rawatan ape2 tak..saya lps czer ank ke 3 selalu sakit pinggang tmpt inject epidural tu..skrg pregy 19 weeks ank ke 5..maslah sakit pinggang makin kuat..risau sgt bila baby makin besar..skrg kalau duduk kena lapik bantal..x leh duduk lama atau baring lama2..kalau baring pun kena lapik bantal byk baru selesa nak tido..dah bg tau doktor..tp asyik ckp..normal je..

Saya .. doktor ckp tarikh last haid saya salah .. mula² cek upt kiraan kandungan saya 6minggu sekali doc scan baby dah 14mnggu .. syukur skg kndungan sya 18mnggu ❤️

saya pon sama td saya 12 weeks tp p scan doc cakap sy punya bby 13 minggu lebh..

Terlebih 2 mggu okla tu kot .. bile scan ni Mmg x tetap